فواید تغذیه ای دانه کنجد

به گزارش وبلاگ بازسازی ساختمان، دانه های کنجد منبعی از ویتامین های بی می باشند، که برای سلامت گلبول های قرمز خون، متابولیسم انرژی و غذا لازم است. دانه های کنجد شماری از مواد معدنی دارد مثل کلسیم، آهن و منیزیوم و فسفر و پتاسیم و روی و مس و سلنیوم. این مواد معدنی به سلامت استخوان ها، نمو و عملکرد سلول های خونی و تقویت سیستم ایمنی و تعادل مایعات یاری می نماید.

فواید تغذیه ای دانه کنجد

خواص دانه کنجد

دانه کنجد اگرچه به نظر ریز و کوچک می رسد اما مزایای زیادی برای سلامتی شما دارد. این دانه های کوچک در دوران باستان به خاطر مزایایی که داشتند همانند طلا با ارزش بودند. در این مقاله قصد داریم چند مورد از خواص دانه کنجد را با هم مرور کنیم. پس همراه ما باشید.
1.دانه کنجد سرشار از پروتئین است
دانه های کنجد سرشار از پروتئین با کیفیت هستند. پروتئین 20 درصد از دانه کنجد را تشکیل می دهد. به ازای هر اونس از دانه کنجد، 4.7 گرم پروتئین در آن وجود دارد.
2.به پیشگیری از دیابت یاری می نماید
دانه های کنجد حاوی منیزیم و سایر مواد مغذی هستند. روغن کنجد می تواند از دیابت پیشگیری کند و قادر است گلوکز پلاسما را در دیابت بسیار حساس بهبود ببخشد.دانه کنجد باعث کاهش فشار خون می شود.

مطالعات اجرا شده بر روی دانه کنجد نشان می دهد که روغن کنجد قادر است فشار خون در افراد دیابتی را پایین بیاورد.

دانه های کنجد سرشار از منیزیم هستند. منیزیم یک ماده مغذی کلیدی برای یاری به کاهش فشار خون است. ما عادت کردیم از دانه کنجد سفید برای پخت و پز استفاده کنیم اما دانه کنجد سیاه مواد مغذی بیشتری دارد.

3.سطح کلسترول خون را پایین تر می آورد
دانه کنجد به سطح کلسترول خون یاری می نماید زیرا در برگیرنده فیتوسترول هایی است که فراوری کلسترول را مسدود می سازد. دانه کنجد سیاه فیتوسترول بالاتری دارد.
4.برای هضم و گوارش بسیار خوب است
محتوای بالای فیبر در دانه کنجد می تواند به هضم و گوارش مواد غذایی یاری کند.
5.می توان از آن برای داشتن پوستی سالم تر استفاده کرد
محتوای بالای روی در دانه های کنجد به فراوری کلاژن یاری می نماید. همانطور که می دانید کلاژن باعث ایجاد الاستیسیته می شود و به ترمیم بافت های آسیب دیده بدن یاری می نماید. مصرف منظم روغن کنجد سرطان پوست را کمتر می نماید.
6.باعث افزایش سلامت قلب می شود
روغن دانه کنجد با پیشگیری از ضایعات آترواسکلروتیک به یاری آنتی اکسیدان و ضد تورم شناخته شده به عنوان سسامول، باعث بهبود سلامت قلب می شود.
7.از سرطان پیشگیری می نماید
کنجد در برگیرنده ترکیبات ضد سرطانی همانند اسید فیتیک،منیزیم و فیتوسترول هاست. دانه های کنجد بیشتر از سایر دانه ها و آجیل ها فیتوسترول دارند.
8.به کاهش اضطراب یاری می نماید
دانه های کنجد حاوی مواد معدنی منیزیم و کلسیم هستند که خاصیت کاهندگی استرس را دارند. کنجد بعلاوه در برگیرنده ویتامین های آرام بخش تیامین و تریپتوفان است که به فراوری سروتونین یاری می نماید. سروتونین به کاهش درد، بهبود خلق و خو و افزایش خواب عمیق یاری می نماید.
9.کم خونی را کمتر می نماید
دانه های کنجد سیاه سرشار از آهن هستند. این دانه ها برای افرادی که به کم خونی و ضعف مبتلا هستند توصیه می شود.
10.از آسیب تابش به DNA محافظت می نماید
سسامول در دانه کنجد و روغن کنجد می تواند از اسیبی که به وسیله تابش بر روی DNA وارد می شود محافظت کند.
11.آرتریت را تسکین می بخشد
مس بالایی که در دانه های کنجد وجود دارد از آرتریت پیشگیری نموده و درد آن را تسکین می بخشد. بعلاوه این دانه ها استخوان ها ، مفاصل و رگ های خونی را قوی تر می سازند.
12.کبد شما را در برابر الکل محافظت می نماید
دانه کنجد از تاثیرات الکل بر روی کبد می کاهد و به داشتن کبدی با عملکرد سالم یاری می نماید.
13.از ایجاد چین و چروک پیشگیری می نماید
روغن دانه کنجد از اسیب اشعه ماوراءبنفش خورشید جلوگیری می نماید و مانع از ایجاد چین و چروک و لک بر روی صورت می شود.
14.سلامت استخوان ها را بیشتر می نماید
یک مشت دانه کنجد کلسیم بیشتری نسبت به یک لیوان شیر دارد. محتوای بالای روی در این دانه ها نیز می تواند چگالی مواد معدنی استخوان ها را بیشتر کند.

منبع: سایت مجله سلامت

منبع: راسخون

به "فواید تغذیه ای دانه کنجد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید تغذیه ای دانه کنجد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید