Cpanel چیست؛ معرفی 10 قسمت از آن

به گزارش وبلاگ بازسازی ساختمان، cpanel چیست. سی پنل یکی از محبوب ترین کنترل پنل ها در بین توسعه دهندگان وب و شرکت های میزبانی وب است. cpanel چیست. سی پنل معمولاً با WHM (مدیر میزبان وب) همراه می گردد و هر دو مؤلفه دست در دست هم کار می نمایند و هر کدام نقش های جداگانه ای ایفا می نمایند. Web Host Manager کنترل اداری روی سرور را فراهم می نماید. علاوه بر تنظیمات سرور، WHM چندین حساب ایجاد می نماید و بیش از یک وب سایت را مدیریت می نماید. در این مقاله به شما خواهیم گفت سی پنل (cpanel) چیست و در ادامه با مزیت های آن آشنا خواهیم شد.

Cpanel چیست؛ معرفی 10 قسمت از آن

کنترل پنل سی پنل چیست؟

سی پنل یک کنترل پنل مبتنی بر لینوکس است که برای مدیریت راحت میزبانی وب شما (پس از خرید هاست دانلود یا هاست سی پنل یا خرید هاست های دیگر مثل هاست لینوکس و...) استفاده می گردد. این سیستم مشابه یک برنامه دسکتاپ عمل می نماید. با سی پنل ، می توانید به جای اجرای دستورات پیچیده، اقداماتی را به وسیله یک داشبورد کاربر پسند به سادگی انجام دهید.

به بیان دیگر بدون سی پنل، برای مدیریت وب سایت/سرور خود به دانش فنی احتیاج دارید. اما با سی پنل، می توانید به راحتی با استفاده از یک رابط گرافیکی تغییراتی ایجاد کنید.

cPanel دارای دو رابط است، یک رابط کاربری به نام cPanel و یک رابط مدیریت سرور به نام مدیر میزبان وب (WHM) این ترکیب به کاربران اجازه می دهد تا وب سایت خود را مدیریت نمایند و به ارائه دهندگان هاستینگ ابزارهایی برای مدیریت سرور ارائه می دهد.

آیا هاست سی پنل رایگان است؟

cPanel رایگان نیست زیرا یک برنامه شخص ثالث است. با این حال، بیشتر ارائه دهندگان هاست بدون هزینه اضافی، cPanel را در برنامه های میزبانی خود قرار می دهند. بعضی از ارائه دهندگان وجود دارند که سی پنل را برای سال اول رایگان عرضه می نمایند و سپس در سال های بعد هزینه ای دریافت می نمایند.

معرفی 10 قسمت مهم از هاست سی پنل

  1. File

بخش Files شامل ویژگی هایی برای مدیریت مستقیم فایل است. از این بخش می توانید فایل ها را بدون احتیاج به FTP آپلود کنید، سطوح حریم خصوصی را معین کنید و یک ویزارد پشتیبان گیری راه اندازی کنید.

  1. Preferences

در این قسمت می توانید جنبه های مختلف داشبورد cPanel مانند زبان، موضوع و اطلاعات کاربر را پیکربندی کنید. این ماژول بعلاوه دارای ویژگی هایی برای اضافه کردن یک حساب cPanel تازه و مدیریت رمز عبور است.

  1. Databases

اگر وب سایت شما از یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس استفاده می نماید، به یک پایگاه داده برای ذخیره تمام داده ها و اطلاعات مهم مانند نام کاربری، رمز عبور و پست ها احتیاج دارد.

این بخش تماماً در خصوص مدیریت پایگاه های داده است . وظایف آن بیشتر به وسیله پایگاه های داده MySQL و phpMyAdmin انجام می گردد.

شما میتوانید روی MySQL Databases کلیک کنید. در قسمت New Database نام کاربری پایگاه داده مورد نظر خود را وارد نموده و روی Create Database کلیک کنید.

  1. Web Applications

وب اپلیکیشن یک کتابخانه اسکریپت است که فرآیندهای نصب برنامه های مختلف را اتوماتیک می نماید. محبوب ترین نرم افزارها شامل وردپرس، phpBB، جوملا و دروپال است.

به لطف ادغام یکپارچه با cPanel، می توانید مستقیماً هر نرم افزاری را از داشبورد نصب کنید.

  1. Domains

برای وب مسترها معمول است که از یک حساب میزبانی برای چندین سایت استفاده نمایند. از این رو، بخش Domains ویژگی هایی را برای تمام کارهای مرتبط با دامنه، مانند مدیریت نام دامنه، راه اندازی دامنه های افزودنی برای نام های دامنه تازه خریداری شده و ایجاد دامنه های پارک شده ارائه می نماید.

  1. Metrics

ویژگی های لیست شده در این ماژول برای ردیابی آمار وب سایت، از شمارش تعداد بازدیدنمایندگان گرفته تا نظارت بر استفاده از منابع، کار می نماید. این معیارها به شما امکان دسترسی به اطلاعاتی را می دهد که می تواند به شما در تصمیم گیری برای بهبود وب سایت یاری کند.

  1. Security

امنیت یک نگرانی بزرگ برای هر صاحب سایت است، به خصوص اگر اطلاعات حساسی مانند جزئیات کارت اعتباری را ذخیره کنید. این ماژول به شما یاری می نماید تا مراقب تنظیمات امنیتی کلیدی در حساب میزبانی خود باشید.

چندین ویژگی برای بهینه سازی امنیت سایت شما وجود دارد، از جمله دسترسی SSH برای اتصال به سرور به وسیله SSH و SSL/TLS برای فعال کردن گواهی های SSL برای امنیت بیشتر. یکی دیگر از ویژگی های ضروری Hotlink Protection است که از سرقت منابع سایت شما به وسیله سایت های دیگر جلوگیری می نماید.

  1. Software

به طور کلی، میزبانی وب شما یک بخش اختصاصی برای Softaculous Apps Installer ایجاد می نماید. با این حال، می توانید نصب نماینده اتوماتیک را در بخش نرم افزار به همراه سایر اسکریپت ها و برنامه ها پیدا کنید.

از آنجایی که این بخش عمدتاً به زبان های برنامه نویسی مانند PHP، Ruby و Perl می پردازد، بیشتر به وسیله کاربران پیشرفته استفاده می گردد.

  1. Advanced

همانطور که از نام آن پیداست، ویژگی های این بخش به کاربران پیشرفته ای اختصاص دارد که می خواهند با مدیریت سرور، ردیابی اطلاعات شبکه و پاکسازی کش سایت وردپرس با LiteSpeed، کنترل بیشتری بر روی وب سایت خود داشته باشند.

یکی از ویژگی های مفید در این بخش Cron Jobs است. دستورات یا اسکریپت های سایت شما را اتوماتیک می نماید، (مانند تنظیم یک نسخه پشتیبان برنامه ریزی شده یا حذف فایل ها پس از یک دوره خاص.)

  1. Email

همه برنامه های میزبانی وب دارای ایمیل نیستند، اما اگر برنامه شما هم شامل ایمیل و هم cPanel باشد، در این قسمت میتوانید تمام وظایف مربوط به ایمیل را مدیریت خواهید کرد.

از تنظیم پاسخ دهندگان اتوماتیک گرفته تا ایجاد حساب های ایمیل سفارشی، این ویژگی ها به انجام کارآمد آن وظایف یاری می نمایند.

کلام آخر

cPanel یکی از محبوب ترین کنترل پنل های میزبانی وب مبتنی بر لینوکس است که دارای طیف وسیعی از ماژول ها از جمله فایل ها، تنظیمات پیشرفته، پایگاه های داده، برنامه های کاربردی وب، دامنه ها، متریک ها، امنیت، نرم افزار و ایمیل است.

کاربر پسند بودن و رابط کاربری ساده، سی پنل را به یک انتخاب محبوب در بین وب مسترها تبدیل نموده است. علاوه بر این، cPanel اجرای یک وب سایت، مدیریت فایل های وب و انجام وظایف مختلف را آسان تر می نماید.

در زیر اقداماتی وجود دارد که می توانید به وسیله سی پنل انجام دهید:

  • مدیریت و ویرایش فایل های سایت
  • اطلاعات تماس مهم را ذخیره کنید
  • ایجاد و مدیریت پایگاه داده MySQL برای وب سایت های وردپرس.
  • نرم افزار را تنها با چند کلیک نصب کنید.
  • برای عملکرد بهتر، Cloudflare را فعال کنید.
  • سوابق DNS را اضافه و به روز کنید.
  • معیارهای کلیدی سایت و سرور خود را نظارت کنید.
  • لایه های امنیتی اضافی را پیکربندی کنید.
  • cron job های مختلف را فعال کنید.
  • ایجاد و مدیریت حساب های ایمیل

در صورت احتیاج به هدایت و مشاوره بیشتر میتوانید با متخصصین وب رمز تماس حاصل نمایید.

منبع: فرارو

به "Cpanel چیست؛ معرفی 10 قسمت از آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "Cpanel چیست؛ معرفی 10 قسمت از آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید