راه های درمان ترشح پشت حلق

به گزارش وبلاگ بازسازی ساختمان، به نقل از نشریه لیو استرانگ آموزشگاه جراحی گوش، حلق، بینی و سر و گردن آمریکا اطلاع می دهد که غدد موجود در بینی و گلوی هر یک از ما روزانه یک یا دو چهارم از مخاط بدن را فراوری نمایند. این مخاط نقش مهمی در سلامتی انسان ایفا می نماید که از جمله مهم ترین عملکرد های آن می توان به تمیز و مرطوب نگه داشتن پوشش داخلی بینی و جلوگیری از ایجاد عفونت اشاره نمود.

راه های درمان ترشح پشت حلق

حال پی ان دی با افزایش میزان ترشحات و احتقان در جهت تنفسی که معمولا در نتیجه آلرژی، ریفلاکس اسید، سینوزیت و عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا رخ می دهد، مشکلاتی را برای افراد به وجود می آورد.

کسانی که دچار ترشح پشت حلق می شوند، بیشتر موارد علائمی مانند احساس وجود ترشحات مخاطی در قسمت پشتی حلق، کوشش برای بیرون راندن این ترشحات و همچنین سوزش و درد گلو دارند.

موارد زیر قبل از مراجعه به پزشک توصیه می گردد:

شست وشوی بینی

اولین راه چاره و در عین حال ساده ترین روش استفاده از اسپری های نرمال سالین یا همان آب نمک یا کیت های نمکی شست وشوی بینی است. دیده شده که چنین روش هایی نه تنها تهاجمی نیستند بلکه می توانند به طور موثری انتها دهنده ترشحات مخاطی بینی و احتقان ناشی از آن هم باشند.

بهتر است برای شست وشوی بینی تنها از آب مقطر، استریل یا محلول های نرمال سالین استفاده گردد و آب شیر جایگزین موارد مذکور نگردد.

نوشیدن آب

یکی دیگر از روش های ساده برای مقابله با ترشحات مخاطی افزایش یابنده در بینی، افزایش آب مصرفی طی روز به شمار می رود. متخصصان گوش و حلق و بینی معتقد هستند که پر کردن لیوان با H2O هیچگاه فکر بدی نخواهد بود و می تواند به مرور منتج به بهبود شرایط گردد.

هنگام دراز کشیدن ترشحات مخاطی در قسمت پشت گلو جمع شده و باعث می شوند که فرد دچار آبریزش، گرفتگی جهت تنفسی و سرفه گردد. مجموعه این عوامل فرآیند خواب را بر هم زده و منجر به بیدار کردن شما خواهند شد.

برای آن که بتوانید از چنین عوارضی پیشگیری کنید، استفاده از یک بالش اضافی زیر سر، راهگشا خواهد بود. با افزایش ارتفاع سر، نیروی جاذبه به حرکت رو به پایین ترشحات و خواب راحت تر یاری می نماید.

استفاده از دستگاه رطوبت ساز در ساعات شب

هوای خشک منجر به تحریک بیشتر سینوس ها شده و باعث می گردد که در واکنش به آن بدن فراوری مخاط را افزایش دهد. برای مقابله با این شرایط می توان از روشی ساده و در دسترس استفاده کرد و آن هم چیزی نیست جز بالابردن رطوبت اتاق خواب در ساعات شب و هنگام آماده شدن برای خواب شبانه. دستگاه های رطوبت ساز با تامین رطوبت مورد احتیاج به پاکسازی مجاری بینی یاری می نمایند.

درمان های دارویی بدون احتیاج به نسخه

اگر هیچ یک از روش های شست وشوی بینی، نوشیدن آب، افزایش ارتفاع سر هنگام خواب یا دستگاه رطوبت ساز به بهبود شرایط یاری نکردند، می توانید برای تسکین کوتاه مدت ترشح پشت حلق از درمان های دارویی بدون احتیاج به نسخه پزشک یا همان دارو های OTC بهره ببرید. البته توصیه می گردد برای انتخاب مناسب ترین داروی ممکن، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید. گزینه های پیشنهادی شامل موارد زیر خواهند بود:

- گایافنزین به منظور نرم و نازک شدن ترشحات مخاطی

- ضد احتقان های موضعی بینی مانند قطره فنیل افرین (توجه داشته باشید که به علت عارضه احتقان برگشتی این قطره نباید بیش از 3 الی 4 روز مورد استفاده قرار گیرد.)

- انواع آنتی هیستامین ها مانند سیتریزین، لوراتادین یا فکسوفنادی

منبع: همگردی

به "راه های درمان ترشح پشت حلق" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه های درمان ترشح پشت حلق"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید