سندروم گیلن باره بعد از ابتلا به کووید19 شدیدتر می گردد؟

به گزارش وبلاگ بازسازی ساختمان، سندرم گیلن باره یک پلی رادیکولونوروپاتی خود ایمنی است که با اختلالات اتونوم، اختلالات حرکتی و حسی آشکار می گردد.

سندروم گیلن باره بعد از ابتلا به کووید19 شدیدتر می گردد؟

به گزارشبه نقل از سپوتنیک، با استناد به اثر تحقیقی متخصصان دانشگاه بیرمنگام، بیماری کووید 19 می تواند باعث توسعه سندروم گیلن باره گردد.

در مقاله الکس ریختنر، یکی از نویسندگان این تحقیقات آمده است که آنتی بادی های فراوری شده به وسیله ارگانیسم هایی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند، مشابه آنتی بادی هایی است که باعث شیوع بیماری های قلبی و پوستی می شوند. اولین علائم بیماری ضعف و درد عضلانی، بی حسی دست و پا و مسائل هماهنگی میان دست و پاست.

سندرم گیلن باره یک پلی رادیکولونوروپاتی خود ایمنی است که با اختلالات اتونوم، اختلالات حرکتی و اختلالات حسی آشکار می گردد. سندروم گیلن باره بیماری خود ایمنی نادر است که به اعصاب محیطی حمله می نماید و معمولا با علائمی از قبیل درد، ضعف و بی حسی همراه است. در بعضی موارد این بیماری موجب معلولیت می گردد و گاهی اوقات کشنده است.

دلیل دقیق این بیماری معین نیست، اما اغلب پس از یک عفونت گوارشی موسوم به کامپلیوباکتر (Camplylobacter) رخ می دهد به گونه ای که سیستم ایمنی بدن به اشتباه عصب ها را مورد حمله قرار می دهد.

تحقیقاتی که در گذشته انجام گرفته حاکی از افزایش موارد ابتلا به سندروم گیلن باره در دوران شیوع ویروس زیکا در آمریکای لاتین است و در بعضی از مطالعات نگرانی هایی در خصوص احتمال ارتباط بین بیماری کووید19 و سندروم گیلن باره مطرح شده است. در این آنالیز نو محققان انگلیسی به مقایسه موارد ابتلا به سندروم گیلن باره در این کشور در فاصله سال های 2016 تا 2019 و در نیمه نخست سال 2020 و زمان شیوع کروناویروس پرداختند.

ویروس کرونا که شیوع آن از اواخر دسامبر سال 2019 میلادی در چین بود، علاوه بر 30 استان و منطقه چین، به کشور های دیگر جهان هم سرایت کرد.

در 31 دسامبر سال 2019، مقامات چینی از شیوع ذات الریه پنومونی ناشناخته در شهر ووهان در بخش مرکزی این کشور (استان هوبی) به سازمان بهداشت جهانی اطلاع دادند. کارشناسان عامل ایجاد کننده بیماری را شناسایی نموده اند، این یک ویروس نو است.

این ویروس می تواند به وسیله قطرات تنفسی از انسان به انسان هم منتقل گردد. حدس زده می گردد که ممکن است این بیماری به وسیله تماس با این آبزیان یا خوردن آن ها منتقل گردد، ولی هنوز نتیجه نهایی در این زمینه حاصل نشده است.

دوره نهفتگی این بیماری به طور مبه وسیله حدود 7 روز است و علائم بیماری پس از گذشت این بازه زمانی در بدن فرد مبتلا ظاهر می گردد. علائم شامل تب، بدن درد، گلو درد، سرفه، درد عضلات، آب ریزش بینی، سر درد است. بعضی دچار علائم گوارشی مانند تهوع و اسهال می شوند. آنچه باعث نگرانی می گردد این است که فرد دچار ذات الریه گردد.

سازمان بهداشت جهانی شیوع این بیماری را فوریتی با اهمیت بین المللی تشخیص داده و نام رسمی آن را بیماری کووید19 گذاشته است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "سندروم گیلن باره بعد از ابتلا به کووید19 شدیدتر می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سندروم گیلن باره بعد از ابتلا به کووید19 شدیدتر می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید